Een bijzonder project..
Interieurontwerp voor gezamenlijk bedrijfspand En Profiel & Dive Place

Bijzonder? Jazeker, want hoe breng je een Psychologie praktijk ( En Profiel) en een duikschool met showroom/winkel ( Dive Place) samen in één pand? Mét behoud van eigen identiteit én waar de uiteenlopende doelgroepen zich allen thuisvoelen?

Dat was de vraag die Annemarie van Luttikhuizen (En Profiel) mij stelde toen we elkaar voor het eerst troffen. 

‘Daar gaan we naar kijken en er is altijd een oplossing & ontwerp te maken’ zei ik dapper….

Dus, op naar de locatie en kennis gemaakt met Ferdinand Luttikhuizen (Dive Place) en echtgenoot van Annemarie. Het verhaal, wensen en eisenpakket was behoorlijk complex. Van de twee geschakelde bedrijfsunits zou er één afgestoten worden. Er was immers genoeg ruimte – vooral aan de kant van Dive Place, welke twee verdiepingen beslaat, met beneden een showroom/winkel en opslag van duikmaterialen. En op de eerste verdieping een algemene ruimte met bar en een leslokaal. 

Technisch gezien: ruimte zat, de indeling is redelijk eenvoudig aan te passen. Qua stijl, sfeer en uitstraling: daar lag de uitdaging. Twee compleet verschillende bedrijven, met dito doelgroepen en dienstenpakket, bijna het tegenovergestelde van elkaar. Net als de twee mensen die ik goed heb leren kennen, leken de wensen behoorlijk ver uit elkaar te liggen. Maar zoals ze zeggen: Opposites attract! En díe energie, díe chemistry die zij samen hebben…die vind je uiteindelijk ook terug in hun gezamenlijke (bedrijfs)visie. Wanneer het gaat over lucht, adem en water…daar ligt de gemene deler, en wat voor één!

Hoe heb ik dat aangepakt?

Door eerst echt in gesprek te gaan met beiden, vragen te stellen, af en toe even goed kritisch te zijn. Maar vooral door te luisteren en te zien. Eenmaal op kantoor ben ik gaan zitten en heb eerst de technische indeling grof geschetst. Tijdens dit proces vormt er zich al een globaal beeld van kleur en sfeer. Maar ook van functie van de verschillende onderdelen van het interieur. Na het lay-out voorstel ben ik me echt met de kleur- en materiaalkeuzes gaan bezig houden. Uiteraard was er ook een budget waar ik aan gebonden was, dus sommige ideeën (zoals een doorkijkhaard) moet je anders invullen.

Eén van de items die ik graag in het leslokaal wilde realiseren was een wand-vullende full color van een speciaal soort doek, welke superstrak is en akoestisch remmend werkt. Met de gekozen kleuren ben ik op zoek gegaan naar een beeld. Een abstract beeld, welke doet denken aan golven, water, zand, lucht etc. zonder té bepalend te zijn. Het kleurschema sluit mooi aan bij het thema én bij beide bedrijven.

In Sketch-up heb ik het pand in 3D getekend, dat geeft een heel goed beeld van alle verhoudingen, in de juiste stijl. Vervolgens heb ik alle informatie over de kleuren, materialen, maatvoering en meubilair duidelijk aangegeven. De uitvoering en montage van de full colours met bijbehorende systemen zijn door mij gerealiseerd. De overige verbouwing hebben zij zelf doorgevoerd. Chapeau voor hen, want zij hebben stevig doorgepakt! Het resultaat mag er zijn, en gezien de reacties gaan ze er nog heel lang plezier van hebben!

Hieronder een paar foto’s van voor en na.


Oude situatie entree

Oude situatie verdieping

Oude situatie leslokaal

Wat anderen zeggen 

Hoe huisvest je twee bedrijven met compleet verschillende klanten op een logische en natuurlijke wijze in één bedrijfspand?”

lees verder>>

Annemarie Luttikhuizen

En Profiel

Hildy weet ons ieder keer weer te verbazen met haar creatieve ideeën en oplossingen bij het inrichten van bijvoorbeeld bankkantoren en kantoorruimten…

lees verder>>

Nico Rigter

Issos Interieur en Expo

Hoe vaak gebeurt het nu dat je iemand vindt die én volgend kan zijn, én de leiding neemt? Hildy neemt de regie, en laat mij de keuze.”

lees verder>>

Francien van Eersel

Tr-Ibu

Als ontwikkelaar van appartementen voor senioren en mensen met een beperking, ben ik erg blij en trots op de samenwerking met Hildy van den Broek

lees verder>>

Lloyd Veira

CareLess Residences

Een uitstekende partner met goede creatieve ideeën en oplossingen. Of dit nu gaat over inrichting, (ver-)bouwen of maken van reclamemateriaal

lees verder>>

Annemieke Verschoor

Apreco

We werken planmatig, maar kunnen als het nodig is snel schakelen. Hildy bouwt relaties die naast de inhoud ook gewoon heel prettig zijn.

lees verder>>

Suzanne Pepping

Hartgroeien