HUISSTIJL

Professioneel én personal design  in grafische vormgeving

Start je met een eigen bedrijf? Of ga je voor een opfrisbeurt van je huisstijl?

In beide gevallen wil je een logo met aanvullende huisstijl die past bij jou (nieuwe) visie. Je wilt naar buiten treden, de boer op!  Maar dan wel met uitingen die passen. Wanneer jij precies weet wat je doet en wat je wilt, dan gaan we daar mee aan de slag en wordt jouw huisstijl echt eigen.

Hoe we dat gaan aanpakken?

Door eerst eens samen te gaan zitten, kennismaken en het over jouw idee te hebben. Bij het vormgeven van een logo vind ik het belangrijk om precies te weten wat jou activeert en motiveert. Met die input én de functionaliteit in het achterhoofd ontstaat er een beeld. Dat beeld gaan we fine-tunen en deze vormt de basis van jouw merk identiteit.

Kijk gerust even in het online-exemplaar van enkele logo-studies, logo’s met elk hun eigen authentieke verhaal.

Ontwikkel je huisstijl!

Een complete huisstijl gaat natuurlijk veel verder dan alleen een logo. Daarom werk ik met enkele pakketten die een grotere lijn uitzetten waar jij als ondernemer echt mee aan de slag kan. Dit is doorgaans een mix voor offline en online artikelen. Alle onderdelen worden verzameld in een  huisstijlhandboek (BrandGuide), een handig digitaal naslagwerk met daarin alle informatie die je nodig hebt om je bedrijf echt op de kaart te zetten. 

Alles draait om keuzes maken, daar help ik je bij!

Kleurbepaling

De logokleuren vormen de basis. Aangevuld met enkele steunkleuren zorgen deze voor herkenbaarheid van jouw merk.

Lettertype/font

Het logo font hoeft niet persé je huisstijl font te zijn. Er zijn veel mogelijkheden voor offline en online! Hierbij is functionaliteit erg belangrijk.

Beeldmateriaal

Van foto’s, illustraties, iconen tot zelfs animaties. Hierbij letten we er op dat de juiste keuzes worden gemaakt, in lijn met de bedrijfsfilosofie.

Tone of voice

Spreek je iemand met ‘je’ of ‘u’ aan? Is het een hele snelle tekst of is wat ingewikkeldere tekst/materie gewenst? etc… even goed over nadenken dus!

Hieronder een kleine selectie van gerealiseerde huisstijl projecten met uiteenlopende opdrachten, van compleet logo en huisstijl ontwerp, tot afgeleide visuals gebaseerd op de gecreëerde of bestaande huisstijl. Van folders, brochures, social media posts, tot grote bouwbanners en meer.

Twee brochures die online in te zien zijn:

De verkoopbrochure van Poort van Etten. Hiervoor zijn ook de plattegronden met inrichting door Helemaal Hildy verzorgd. De RAAD is een nieuwsbrief welke elk half jaar wordt uitgegeven.

De wereld waarin grafisch ontwerp  samen komt met ruimtelijke vormgeving

Dat noem ik Huisstijl XXXL.

Interieur én grafisch ontwerp samen gebracht in één project. Hoe fijn is het als je voor beide disciplines bij 1 partij terecht kan! Dit zorgt ervoor dat het resultaat echt aan alle kanten klopt. Geen verschillende ontwerp-visies, maar één gerichte focus op het project, op de opdrachtgever, de doelgroep en het uiteindelijke doel/de functie.

Dit werkt uiteraard erg goed bij interieurprojecten en bij beurzen & events, maar óók wanneer het gaat om de signing/belettering van jouw bedrijfspand of winkel. Denk dan aan o.a.:

  • full color wanden op maat voorzien van een enorm geprint behang (tot 5 meter hoog op rol, uit 1 stuk!)
  • full color losstaande wanden/ scheidingswanden of wandpanelen van spanframes met verwisselbare doek, 
  • akoestische panelen met een eigen ontwerp voor muur en plafond
  • geprinte vinyl stickers voor gevel en raam in huisstijl
  • stand of event compleet uitgevoerd in de juiste huisstijl en sfeer, van flyer tot spandoek, van speakerdoek tot sticker op een handzeepflesje!
  • en nog veel meer!


Kijk gerust even op de betreffende pagina’s voor meer informatie.