Jaar
2022
Klantnaam
Tuin D. M.
Project soort
Wonen
Locatie
Utrecht

Optimaal tuingenot

De vraag vanuit de klant was helder: de sfeer in de tuin en de tuinkamer zijn niet uitnodigend om genoeg van deze grote ruimte te genieten. De basis van de tuin is tien jaar oud en zeer strak. Dit bood een mooie basis om verder op te bouwen. Aan ruimte geen gebrek, wel aan functionaliteit en sfeer.

Het ontwerp van de tuin, met zitkuil, vlonder, stalen frame etc. etc. hebben we deze zomer gerealiseerd. Door de juiste accessoires en elementen te gebruiken is de tuin sfeervol én veel functioneler geworden. Hoe we dat gedaan hebben? Lees hieronder verder >>


RESULTAAT

TEKENINGEN ONTWERP

Optimaal tuingenot

Om de juiste sfeer én de gewenste functies in de tuin te krijgen, is er gewerkt met verschillende elementen zoals:

- een groot vlonder om de ruimte van de eethoek en de tuinkamer te definiëren en deze samen te brengen. De tuinkamer lijkt door de doorlopende vlonder buiten de grenzen van de glazen schuifdeuren te gaan. Hierdoor krijgt de tuinkamer een ruimtelijker gevoel en wordt meer betrokken bij de gehele tuin. De warme kleur van het hout heeft een prachtig contrast bij met de grote beton tegels.

- een maatwerk stalen frame in de vorm van het dak, die in het verlengde staat van de tuinkamer. Dit frame geeft hoogte in de tuin, maakt het geheel van de schuur erg indrukwekkend, terwijl het ook een geborgen plek biedt voor de eetzit, zonder 'te zwaar' te zijn. Dit frame is dan ook echt dé eyecatcher van de tuin!

- zitkuil met jacuzzi: achter in de tuin hebben we een grote zitkuil geplaatst incl. maatwerk banken (ook om heerlijk op te liggen), een jacuzzi

- omkleed ruimte aan de achterzijde van de schuur v.v. shutters, deze zorgen voor de nodige privacy.

- extra verlichting rondom de tuin en aan de schuur, bij de eetzit en achter in de vlonder bij de jacuzzi. Hierbij hebben we gewerkt met schemer/tijdschakelaar en het Philips Hue systeem.

- de tuinkamer heeft ook een metamorfose gehad. Zo hebben de muren, het plafond en de haard een nieuwe kleur gekregen, zijn de spots aangepast en hebben we een extra schuifwand geplaatst. Een nieuwe meubelset en accessoires in 'Ibiza-Chique' maken deze ruimte af en heel prettig om het hele jaar rond van te genieten!

Wat zeggen de klanten