WERKWIJZE

Welke stappen doorloopt een project doorgaans? Hieronder staan de fases, zoals deze over het algemeen worden gevolgd, op een rij.

Fase 1 – idee, wat is de echte vraag?

Stel, je hebt een idee, een goed idee waar je mee aan de slag wilt?

Dan gaan we het daar over hebben. Over de telefoon, per mail, of bij mij op kantoor. Bij interieur ontwerp kan het wenselijk zijn om op locatie af te spreken. In deze fase wordt de essentie van de vraag zo goed mogelijk naar boven gehaald en benoemd.

Fase 2 – concept vorming

Naar aanleiding van de vraag krijg je een concept idee waarmee we bepalen hoe de koers gaat lopen. Een concept waarmee de grove lijnen worden uitgezet en een leidraad vormt voor de volgende fase.

Fase 3 – uitwerking en oplevering

Na de goedkeuring van het concept, wordt er aan de werkelijke vorm van het idee gewerkt. In deze creatieve fase kunnen meerdere rondes plaatsvinden – afhankelijk van de grootte van het project.

Fase 4 – oplevering en afronding

Alle ontwerpen, ideeën en oplossingen uit fase 3 worden overhandigd of uitgevoerd. Deze afrondingsfase is pas klaar als alles is gelukt en de opdrachtgever helemaal tevreden is/het doel bereikt is.

Fase 5 – nabespreking en nazorg

Wanneer van toepassing of gewenst, vindt er een nabespreking plaats. Dit gebeurt doorgaans bij de grotere projecten waarbij meerdere partijen betrokken zijn.

Nazorg is in deze fase erg belangrijk, zo is een referentie, een positieve aanbeveling natuurlijk altijd welkom. Blijkt er na oplevering toch nog een vraag of inmiddels nieuw ontstaan idee op te borrelen? Dan pakken we dat gewoon op!

Extra artikelen: