Jaar
2021
Klantnaam
Max en Peet
Project soort
Wonen
Locatie
Utrecht

Levensbestendig woonhuis

Max en Peet woonden de laatste drie jaar in een open-plan appartement in Jakarta voor ze terug kwamen naar Nederland. Ze wilden graag een soortgelijk gevoel in hun huis terugzien. Ook was een grote verbouwing wenselijk om een badkamer en slaapkamer te realiseren op de begane grond, om zo hier voor altijd te kunnen blijven wonen. Peet wilde heeeeel graag een kookeiland, alle meubels (m.u.v. de bank) waren al besteld en over hun smaak en ideeën waren ze zeer uitgesproken. Een mooie uitdaging! - hieronder staan wat details over dit ontwerp.

eindresultaat

Impressies ontwerp

Details van het ontwerp

Het ontwerp van de woning omvatte een paar flinke veranderingen:

  • - De muur tussen de keuken de hal heeft een grote glazen wand gekregen met dubbele taatsdeuren, hierdoor is er iets meer loopruimte gecreëerd, en doet het geheel veel ruimtelijker aan.
  • - De bestaande deuropening is dichtgemaakt, op deze plek is een fijne wandkast met een barretje gemaakt, ideaal ook voor het entertainen bij de eettafel.
  • - Dichtmaken van een groot raam (achter de tv): hierdoor werd er veel meer mogelijk is in de layout, en daglicht is er nog in overvloed.
  • - Het bestaande kantoortje is getransformeerd naar een fijne slaapkamer met een complete badkamer met inloopdouche, dubbele wastafel toilet en losstaand bad!

REVIEW

Via een lokale aannemer zijn wij in contact gekomen met Hildy. Beiden begin 60 waren we sinds 2020 bezig plannen te ontwikkelen om onze woning ‘levensbestendig’ te maken en een andere ‘look’ te geven. De kinderen waren inmiddels beiden de deur uit.
Een nieuwe indeling, slaap- en badkamer op de begane grond, realisatie nieuwe keuken incluis kookeiland etc….

Allebei de nodige ideeën, waarbij we gaarne uit onze comfortzone gehaald wilden worden.. en dat is Hildy zeer zeker gelukt…waarbij zij tevens geadviseerd heeft qua kleurstelling, maatvoering van interieur…en het gebruik van taatsdeuren, waardoor het ruimtelijk effect vergroot wordt en al onze wensen gerealiseerd konden worden.

Dat alles heeft zij geïntegreerd in heldere prachtige 3d-tekeningen cq presentaties, waarmee we een zeer goed beeld kregen hoe e.e.a. er na realisatie uit zou komen te zien…
Mede daar ook de maatvoering was opgenomen, was dit ook een uitstekende basis voor de aannemer om onze plannen conform te realiseren…

Het traject met Hildy hebben wij als zeer prettig ervaren…accuraat, meedenkend, luisterend oor, positief kritisch en betrokken. ‘’What you see, is what you get”. En het uiteindelijk resultaat is meer dan we ooit verwacht hadden.' - Max & Peet

Wat zeggen de klanten