Jaar
2022
Klantnaam
Fam. Schutz
Project Soort
Wonen
Location
De Meern, Utrecht

Met een jong gezin kunnen alle spullen je behoorlijk boven het hoofd groeien... Daar begon dan ook de hulpvraag van Suzanne en Pieter; twee jonge kinderen en zelf de aanleg om rommel te maken - hun eigen eerlijke woorden - niet de mijne ;)

En dat is heel fijn! Want eerlijke antwoorden zijn noodzakelijk voor een optimaal passend ontwerp. In dit geval was de wens heel groot om zo min mogelijk 'afleg oppervlak' te hebben. De zogenaamde rommelmagneten. Daarbij zijn ze gek op spelletjes en willen wel wat van de mooiste spellen tentoongesteld zien. Ze hebben net een nieuwe (hele toffe) spelletjes-/eettafel met bijpassende rode stoelen, dus dat moet sowieso blijven. Ook blijft de piano en de bank. Verder is het een carte blance, als er maar genoeg ruimte is om speelgoed, spelletjes en andere zaken op te ruimen, rust en ruimte dus... maar het moet wel gezellig blijven.

Andere grote wensen zijn:

 • - een schuifpui aan de achterkant van het huis,
 • - vloerverwarming en
 • - een nieuwe keuken.
 • - een grote halkast waar ook de motorkleding in past
 • - betere verlichting over de gehele begane grond

Uiteindelijk een reeks mooie wensen om te realiseren binnen de bestaande oppervlakte van het huis, de impressies en foto's geven een goede indruk van het ontwerp én hoe het echt geworden is. Op een rijtje een paar zaken die in dit ontwerp verwerkt zijn:

 • 1) Verplaatsen binnendeur van woonkamer, deze zat eerst rechtdoor vanaf de voordeur en is verplaatst naar de rechterkant en leidt nu eerst naar de keuken. Hierdoor ontstond er ruimte voor een grote halkast van bijna plafondhoogte x 1 meter breed en wel 70 cm diep. Zat ruimte voor jassen, schoenen én een motorpak (incl. rooster aan de bovenzijde voor beluchting).

 • 2) Nieuwe keuken, met alle apparatuur en opbergmogelijkheden wenselijk, én met een maatwerk hoge kast aan de woonkamer zijde, waarbij het middelste deel een nis vormt in de keuken. Hierin staat het koffiezet apparaat, thee etc. Lekker uit het zicht, maar wel pak-klaar. Aan de woonkamer-kant is er boven en onder in deze kast ruimte voor veel speelgoed, spelletjes, kleurtjes etc. voor de kids.

 • 3) Een grote maatwerkkast in de woonkamer. Kamerhoog met een uitstekende inzet om de tv heen. Een super strak design, greeploos hoogglans wit, het donkere hout (lijkend op de bestaande tafel) geeft weer een warme touch. Aan de binnenzijde is er gewerkt met lades en andere slimme opbergmogelijkheden.

 • 4) Op maat gemaakt spelletjes wanddisplay voor boven de bank. Hierbij is rekening gehouden met de afmetingen van de speldozen. De kleur Petrol was van Suzanne een grote wens. Door deze kleur op dit meubel en subtiel in de gordijnen terug te laten komen, is het écht hun huis geworden. Het rood en petrol kan heel erg knallen, toch oogt het geheel rustig en ruim.

 • 5) Maatwerk verlichtingsplan: Met o.a. spots die de keuken, de hal en het wandmeubel goed uitlichten, mooie dimbare hanglamp boven de eettafel met down-spots om goed een spelletje aan tafel te kunnen spelen én uplighters voor een zacht algeheel licht. En 2 maal een wandlamp in het midden van het huis, om ook daar fijn licht te hebben (dimbaar) . Alles uitgevoerd in hoogwaardag LED, wat garant staat voor goed licht (CRA>90) en het is energiezuinig.
 • 6) Shopsessie: aanvullend hebben we hebben diverse zaken en items bij elkaar geshopt zoals de verlichting, fauteuils, de vloer en de gordijnen.

Al met al een mooi project met fijne uitdagingen en een blij gezin!

eindresultaat

Impressies ONTWERP

Review Klant

In eerste instantie wilden we af van ons bij elkaar geraapte zooitje oplossingen (meubels en inrichting) en af van alle (zichtbare) rommel in huis. Maar dan wel zo dat het nog een beetje gezellig en huiselijk was. Zelf konden we als we al iets bedachten het zelden eens worden over wat een goed idee was. Met die vragen kwamen we bij Hildy

In het begin wisten we niet helemaal precies hoe dit proces zou gaan lopen, maar na de eerste gesprekken hadden we een goed gevoel over. Bij de eerste ontwerpen en de gesprekken daarover werd duidelijk dat dit goed aansloot bij onze verwachtingen, en elke volgende stap konden we daarom vol vertrouwen nemen of aan Hildy overlaten.

Met het resultaat zijn we ontzettend blij. We voelen ons helemaal thuis in het en krijgen ook veel positieve reacties. De kasten en indeling zijn fantastisch!

We vonden het heel fijn dat na de eerste contacten het voor ons makkelijk was om onze wensen en twijfels te kunnen vertellen en het daarna aan Hildy over te laten. Ze kon goed zoeken naar het compromis tussen onze wensen, en wat reëel was. Ook als ze meeging om bijvoorbeeld lampen uit te zoeken was het naast heel functioneel ook erg gezellig.

Het interieurontwerp en de bijbehorende aanverwante zaken vinden we zonder twijfel alle kosten waard. Voor een volgend project maken we graag weer gebruik van de hulp van Helemaal Hildy.

Wat zeggen de klanten