Werkwijze Helemaal Hildy

Stop met uitstellen, start met plannen

STOP MET UITSTELLEN, START MET PLANNEN...met een goed interieurplan is het echt geen sprong in het diepe!

Zit je te denken om jouw woning of bedrijfsruimte te restylen, verbouwen, aanbouwen of verhuizen? En heb je een idee van wat je wilt, maar weet je niet precies hoe dat er dan uit komt te zien of hoe je dat moet gaan realiseren? Dan staat Helemaal Hildy Interieurontwerp voor je klaar!

Bij dit soort breinbrekers voorzie ik in maatwerk interieurontwerp, waarin goed inzichtelijk wordt wat er allemaal mogelijk is binnen de grenzen van jouw project. Met 3D impressies krijg je een duidelijk beeld van hoe het resultaat er uit ziet. Afhankelijk van waar behoefte aan is, omvat een interieurontwerp-pakket de volgende zaken:

INTERIEURONTWERP

In een uitgebreid startgesprek bespreken we jullie wensen, eisen en ideeën en bekijken de ruimte(s)/tekeningen bij nieuwbouw. Bij de start is het handig als er bouwtekeningen aanwezig zijn met accurate maatvoering. Mochten die niet beschikbaar zijn, bieden we een inmeet-service.

Alle informatie wordt in een treffend interieurontwerp verwerkt, waarbij beleving én functionaliteit hand in hand. In dit proces onderzoeken we verschillende mogelijkheden en creëren een lay-out en look&feel die het beste bij jullie situatie past. Dit ontwerp wordt in 3D (SketchUp) op schaal ontworpen. Het ontwerp wordt gepresenteerd met duidelijke plattegronden en sfeervolle impressies. Dit geeft een goed beeld van wat er mogelijk is en hoe het eruit kan komen te zien. Hierbij hoort ook een moodboard met product-, kleur- en materiaalsuggesties. Uiteraard horen plattegronden met duidelijke maatvoering ook bij dit pakket, die zijn erg handig voor bijv. aan te schaffen meubilair.

Al met al biedt dit een behoorlijk solide basis om echt stappen te zetten!

Liever een adviesgesprek op locatie? Kijk dan even hier: https://helemaalhildy.nl/tips-...

LIEVER EEN UITGEBREID/COMPLEET PAKKET?

Dan bieden onderstaande opties zeker een flinke meerwaarde

Af te stemmen op elke situatie.

Aanvullende modules

VERLICHTINGSPLAN + SCHAKELPLAN

Bij nieuwbouw of verbouwen is een goed verlichtingsplan z'n investering meer dan waard, het brengt een goed doordacht interieurontwerp echt tot leven. Zo mogen sommige zaken zeker 'in de schijnwerper' worden gezet, is er fijn functioneel licht handig op het aanrecht of creëren we juist spannende lichteffecten in een lange gang. Hiervoor werken we in het begin met een 'vlekkenplan'. Dit geeft aan waar wat voor soort licht nodig is; basis, functioneel en sfeer/accentverlichting.

Een bijbehorend schakelplan kan dan wenselijk zijn: het geeft aan waar welke soort schakelaars en stroompunten komen (dimmers, bewegingssensor, wandcontact dozen, USB poorten, ed).

ARMATUREN EN LICHTBRONNEN (= lampen)

Dit is een voorstel voor de lampen in het gehele verlichtingsplan. Wandlampen, spots, vloerlampen, trapverlichting, etc. Zo weet je zeker dat je verlichting goed geregeld is; alle verlichting past perfect in je interieurontwerp én ben je verzekerd van een optimaal effect. (denk o.a. aan de Kelvin, Lumen, stralingshoek, dimbaarheid, etc.)

Bekijk *Aanvullende modules* van Helemaal Hildy

UITWERKING MAATWERK MEUBILAIR

Wanneer bestaand meubilair niet toereikend is, biedt maatwerk meubilair uitkomst. In het interieurontwerp kan dit al mee genomen zijn, denk bijv. aan een fijne trapkast, een eye-catcher in de woonkamer, een slimme scheidingswand op kantoor met ingebouwd beeldscherm, etc. Dit maatwerk wordt in deze stap verder uitgewerkt zodat er een gedetailleerd ontwerp komt met duidelijke maatvoering én gekozen uitvoering. Zo kunnen we bijv. een bezoek brengen aan een 'materialenbibliotheek' (https://www.broeinest.nl/) en maken we de definitieve keuze voor de te gebruiken materialen. Met dit uitgewerkte plan kan een interieurbouwer een gerichte prijsopgaaf geven. (rechtstreeks of via HH aan te vragen

AANKOOP BEGELEIDING

Het aanschaffen van de inrichting kan je best als een lastig of als minder leuke activiteit ervaren. Sommige mensen vinden het heerlijk om dagen de woon-boulevarden af te struinen. Dan heb je genoeg aan de productsuggesties van het basis ontwerp, of we maken nog een globale shoppinglist. Maar wil je liever de hele boel uit handen geven, of wil je dat we alles bij elkaar shoppen in één dag? Er zijn meerdere mogelijkheden om het shoppen leuk te houden.

PROJECTBEGELEIDNG

Na de ontwerpfase kan je echte stappen zetten, met een aannemer, klusjesman/vrouw of je gaat zelf aan de slag. Liever toch iets meer ruggesteun voor zaken die je tegenkomt? Ik vraag offertes voor je aan, check deze(!) en schakel van harte direct met je aannemer. Daarbij zorg ik dat leveringen (meubilair, accessoires, verlichting) geordende worden geleverd en neem de styling uit handen. Tot aan turnkey opleveren - de mate van projectbegeleiding gaat altijd in overleg.

Elk project, elke klant is anders, en vraagt dus elk vraagstuk om een eigen oplossing. Waar mag ik jou bij helpen?

"Een idee tot leven brengen is het mooiste wat er is”


Als kind was ik al bezig met knutselen, tekenen, maar ook met orde aanbrengen in mijn fröbelwerk. De voorkeur voor uitdagende creaties mét een logische ondertoon zat er al vroeg in. Jarenlang heb ik hiermee gespeeld als zelfstandig grafisch vormgever en nu integreer ik dit in mijn interieurontwerpen. - Hildy

Wie is Hildy?

IN HET KORT:

Opgegroeid op het Prins Hendrik Schippersinternaat in Nieuwegein. Na de Havo het Nimeto Reclame & presentatietechnieken afgerond. Vanuit de opleiding gestart bij Stegman exbibition services, later bij Dekoteam Interieur & expo. Als decoratrice: signing, decoratie/styling. Vervolgens als office & marketing assistent ervaring opgedaan in HR & marketing bij American Medical Systems.

Mijn creativiteit bleef kriebelen, dus ben ik in 2005 gestart als zelfstandige grafisch vormgever en decoratrice: KROON reclame te Vleuten. In 2008 richtten mijn man en ik het bedrijf ACD Vleuten Interieur en Expo op. Ook hadden we een shop-in-shop met woondecoraties in Vianen met o.a. eigen producten. Na drie kids en e.e.a. aan bedrijfsveranderingen besloot ik me volledig te richten op interieurontwerp.

De bedrijfsnaam veranderde in Helemaal Hildy en mijn man Stef is nog steeds mijn steun en toeverlaat in meedenken bij ingewikkelde constructies. In de jaren erna heb ik diverse opleidingen gevolgd o.a.: interieur ontwerp, styling, lichtplan en groenplan voor interieur. Mijn grafische achtergrond blijkt vaak een hele fijne pré te zijn in dit mooie vak.


Motto: ‘ideeën tot leven brengen is het mooiste wat er is’

Technische skills: 3D: Sketch-up en renderprogramma Amb. Occlusion, Adobe creative suite (PS, ID, AI)

Persoonlijke skills: accuraat, meedenkend, luisterend oor, positief kritisch en betrokken.

Privé: Moeder van 3 jongens en hou van stripalbums (Storm, XIII), cryptogrammen, Elfia-events en spelletjes zoals Catan, D&D, Andor en games zoals Horizon, Myst, Zelda.

Bekijk *Wie is Hildy?* van Helemaal Hildy

#het kan ook anders

Bekijk #het kan ook *anders* van Helemaal Hildy